Als het gaat om dating, kunnen we stellen dat C-date een vreemde eend in de datingvijver is. Zo focust C-date zich namelijk op casual dating. Dat is totaal anders dan vele andere datingsites doen. Hiermee spelen ze handig in op de steeds meer taboevrije samenleving. Casual dating wordt vaak als raar gezien door de maatschappij, maar toch hebben veel mensen er behoefte aan. C-Date speelt daar slim op in door die mensen bij elkaar te brengen die dezelfde intenties hebben op gebied van liefde en daten. Iets wat je bij een andere dating site vaak niet ziet, waardoor er bij algemene datingsites frustraties en miscommunicaties kan ontstaan.

C-date Sterke punten

  • Duidelijke doelgroep van gebruikers
  • Heeft een App
  • Meer dan 36 miljoen gebruikers wereldwijd
  • Mooie en moderne datingwebsite
  • Profielen worden handmatig gecontroleerd

C-date Zwakke punten

  • C-date is niet in Nederland gevestigd waardoor klantenservice moeilijker is

Wat is de doelgroep van C-date?

Anders dan vele andere datingsites durft C-date echt een specifieke doelgroep te kiezen.  Namelijk, personen die op zoek zijn naar casual dating. Met andere woorden: mensen die vooral naar plezier op zoek zijn en niet specifiek naar iets serieus. Enerzijds is dat natuurlijk riskant, want daarmee riskeer je het feit dat je minder publiek trekt. Anderzijds is het natuurlijk ook wel slim. Je pakt namelijk een doelgroep die niet volledig wordt vertegenwoordigd op andere datingsiteså Zo trek je een unieke klantenkring naar je website die bereid zijn veel te betalen.


Hoe populair is C-date?

C-date is opgericht in 2008 en is actief in meerdere landen. C-date is in Nederland populair, maar niet zo groot als de meer bekende sites zoals Lexa en Parship. Wanneer er minder taboe rondom casual daten zou zijn in Nederland zou C-date nog populairder zijn.

C-date geeft op de website in maart 2018 25.000 inschrijvingen gehad te hebben. Dit zijn leden vanuit de hele wereld, maar geeft wel de populariteit van de website aan. Deze populariteit is ook terug te zien in het aantal flirts dat per dag worden verstuurd onder leden, dit zijn er meer dan 10.000 per dag! 


Wat maakt C-date zo goed?

Hoewel deze dating site zich dus op een niche richt, betekent dit niet dat de datingsite klein is. Op de website geven ze namelijk aan dat er 25.000 nieuwe inschrijvingen per dag te constateren zijn. Dit is natuurlijk een bijzonder groot aantal. Dit weergeeft dan ook de wens van de doelgroep. Mensen die tussen wal en schap zijn beland en een plek zochten waar ze gelijkgestemden konden vinden die op zoek zijn naar casual dating. Een andere reden waarom deze datingsite zo goed is: de man en vrouw verhouding is uitstekend. Deze is bijna gelijk en dat is zeer belangrijk voor een datingsite. 

Is de verhouding tussen man en vrouw scheef? Dan zorgt dit op de datingsite voor onvrede van beide kanten. Bij de meeste datingsites zijn de mannen het meest prominent. Dit resulteert erin dat vrouwen veel berichten krijgen  en lang niet overal op kunnen antwoorden. Dus daar is ook onvrede bij te vinden, want ze hebben geen overzicht. Daarnaast zijn er dan nog de frustraties voor de mannen. Deze krijgen dan geen reacties op hun berichten en dat is ook zeer frustrerend. Vandaar dat de man en vrouw-verhouding essentieel is voor een goede datingsite.


Voordelen van C-date

Een belangrijk voordeel is dat ze zeer discreet zijn. Natuurlijk is het zo dat er nog enigszins een taboe rust op casual ontmoetingen. Omwille van die reden wordt de discretie dan ook gewaarborgd door C-date. Je kunt vertrouwelijk online daten, zonder dat je er bang hoeft te zijn dat anderen erachter te komen. Alle correspondentie en dergelijke is namelijk volledig anoniem. Ook is er sprake van een handmatige controle van foto's. Een probleem bij andere sites is dat de profielen niet worden geverifieerd op echtheid. Het kan dus zijn dat je met een zogenoemde ''Catfish'' van doen hebt. Dit is een persoon die zich anders voordoet op het internet dan hoe hij of zij is in het echte leven in.  Dit is een groot probleem en daar zijn zelfs televisieprogramma's over gemaakt. Een ander voordeel is de gebruiksvriendelijkheid van de website. Het is zeer eenvoudig om je aan te melden, en het is ook weer gemakkelijk om je af te melden. 


C-date Reviews

    slechte klantenservice

    Al een tijdje lid van c-date. Altijd tevreden geweest en nooit problemen mee gehad maar zodra je vragen hebt die je aan de klantenservice moet stellen dan kan dit lang duren en krijg je niet het gewenste resultaat. Zoals ik zei altijd al een tevreden klant geweest maar sindsdien ik problemen heb gehad met inloggen en dus geen gebruik van mijn abonnement kan maken vind ik de oplossing die ze geven niet goed. Hierdoor wilde ik mijn abonnement opzeggen en ook dit ging erg lastig.

Bezoek C-date

Schrijf een review