Ben je een 50-plusser en ben je op zoek naar liefde? Dan kan 50liefde jou daarmee helpen! De naam zegt het al, 50liefde richt zich op 50-plussers die op zoek zijn naar liefde. De datingsite doet er dan ook alles aan om jou te helpen om liefde te vinden. De cijfers liegen er dan ook niet om, ruim 1 op de 3 leden van 50liefde wordt succesvol aan liefde geholpen. 50liefde is een kleinere datingsite dan 50plusmatch, maar zeker niet minder! Bij 50liefde worden er jaarlijks meer dan 1 miljoen berichten verstuurd tussen leden. 50liefde is nog aan het groeien, want dagelijks melden er veel nieuwe leden zich aan bij de datingsite.

50liefde Sterke punten

 • Duidelijke doelgroep
 • Gratis en makkelijk inschrijven
 • Website is senioren vriendelijk

50liefde Zwakke punten

 • Geen App
 • Hoge kosten
 • Niet alle profielen zijn goed aangevuld met persoonlijke informatie

Wat is de doelgroep van 50liefde?

Zoals de naam al zegt richt 50liefde zich vooral op 50-plussers. Vanaf 40 jaar kan je je al wel aanmelden bij de datingsite. Hierdoor vindt je op de website alleen leden die ouder zijn dan 40 jaar. De leden bij 50liefde zijn op zoek naar liefde of vriendschap. Dit betekent dat leden vooral op zoek zijn naar iets serieus en niet iets eenmaligs of spannend contact.
Op de datingsite zijn vooral vrouwen te vinden, met 57% zijn ze iets in de meerderheid.
Het fijne aan 50liefde is dat er een duidelijke doelgroep is en je hierdoor vooral leden vind die naar hetzelfde op zoek zijn als jij.


Hoe populair is 50liefde?

50liefde is onder andere bekend van RTL4, de Telegraaf, nu.nl en het magazine Vrouw.
Ondanks dat 50liefde niet zo groot is als 50plusmatch behoort 50liefde toch tot een van de populairste datingsites in Nederland. Verdeeld over heel Nederland zijn er duizenden 50-plussers ingeschreven. De populariteit van de website is voornamelijk terug te vinden in het aantal onderling verstuurde berichten, in 2019 waren dit meer dan 1 miljoen berichten! Doordat er dagelijks nieuwe leden inschrijven, kan je dagelijks nieuwe partnervoorstellen krijgen.


Wat maakt 50liefde zo goed?

Veel 50-plussers zijn nog van de oude stempel wat betreft nieuwe mensen ontmoeten. Toch wordt het online daten steeds populairder. Zo vinden 50-plussers het lastig om aan te melden op een datingsite. 50liefde speelt hier goed op in door de website zo te ontwerpen dat het gebruiksvriendelijk is voor ouderen. Het inschrijfproces op 50liefde is eenvoudiger dan op de meest andere datingsites. Zo hoef je geen persoonlijkheidstest te doorlopen en veel verschillende pagina’s te doorlopen met informatie. Met een paar gegevens ben je al ingeschreven en kan je gebruik maken van de website. Een nadeel hieraan is wel dat sommige profielen minimaal zijn aangevuld met informatie. 

Heb je vragen of lukt iets niet helemaal? De klantenservice van 50liefde is goed bereikbaar en super vriendelijk. Zo staat het team altijd voor je klaar en krijg je vaak snel reactie op je mail.


Voordelen van 50liefde

50liefde heeft veel ervaring met daten en dit is terug te zien in onder andere het slagingspercentage. 1 op de 3 leden vindt de liefde met behulp van de datingsite. Dit slagingspercentage wordt onder andere bereikt door persoonlijke benadering, matchingprincipes en de gebruiksvriendelijkheid van de website.

Om de website gebruiksvriendelijk te houden zijn er weinig andere functies buiten het zoeken van andere leden en het versturen van berichten. Wel is de zoekfunctie bij 50liefde super fijn zo kan je naar andere leden zoeken met behulp van filters zoals naam, leeftijd, foto, provincie of dat iemand online is. Wil je met meer filters zoeken? Dit kan alleen als je betalend lid bent.


Artikelen over 50liefde

Op welke site kan je het beste contact hebben met ouderen?

Eenzaamheid komt steeds vaker voor bij ouderen. Veel verschillende organisaties zoals forums, datingsites en andere sites spelen hierop in door de site gebruiksvriendelijk voor ouderen te maken. Ouderen worden steeds handiger met computers en het internet waardoor het internetgebruik van ouderen omhoog schiet. Zo zijn veel ouderen al langer bekend met een computer dan de ouderen van vroeger. Hierd ... [...]

Hoe weer te daten als vijftigplusser?

Steeds meer vijftigplussers kennen dit gevoel, jarenlang in een relatie en plotseling ben je weer alleen. Vroeger was het niet normaal om te scheiden en was het zelfs een schande om uit elkaar te gaan. Met de komst vrouwen emancipatie en de verschuiving van normen en waarden wordt het tegenwoordig steeds makkelijker en normaler om te scheiden. Veel vijftigplussers krijgen te maken met een scheidin ... [...]

50liefde Reviews

  Dure datingsite

  Tijdje lid geweest van 50 liefde, betaald erg veel per maand en heb eigenlijk nog geen match gevonden.

  Lege profielen

  Je merkt dat sommige leden niet zo goed thuis zijn met een computer. Veel van de aangemelde profielen zijn op de website leeg. Dit wekt bij mij soms irritatie op, omdat je zo in je zoeken wordt belemmerd.

Bezoek 50liefde

Schrijf een review