Ben je op zoek naar een serieuze relatie op niveau? Dan is Parship de datingsite die je zoekt! Zoals de slogan van Parship al zegt: Dé datingsite voor hoogopgeleide. Parship is één van de populairste datingsites in Nederland. Parship heeft zijn populariteit te danken aan onder andere het uitgebreide matchingsysteem. Door dit matchingsysteem heb je meer kans om de liefde te vinden. Dit is ook terug te zien aan de aantal succesvolle relaties die gekomen zijn door Parship.

Parship Sterke punten

 • Duidelijke doelgroep op de site
 • Geavanceerde persoonlijkheidstest
 • Naast Nederland nog actief in 12 andere landen
 • Parship-magazine is leuk om te lezen
 • Veel functies beschikbaar als gratis lid

Parship Zwakke punten

 • Berichten naar andere leden sturen kan alleen als betalend lid
 • Persoonlijkheidstest van 30 min

Wat is de doelgroep van Parship?

Veel datingsites richten zich op verschillende doelgroepen om zo de gebruiker makkelijker de liefde te laten vinden. Zo is de doelgroep van Parship hoger opgeleide singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Buiten deze doelgroep mag iedereen zich aanmelden ongeacht de leeftijd of geaardheid.
Ongeveer 76% van de leden is ouder dan 30. Dit is best logisch aangezien de doelgroep hoger opgeleiden is en een hoger opgeleide studie wat tijd kost. Het meerendeel van deze 76% heeft de leeftijd van 30 tot 55 jaar.
Op Parship is de man-vrouw verhouding ongeveer gelijk, namelijk man 48% en vrouw 52%.


Hoe populair is Parship?

Parship is met Relatieplanet en Lexa één van de grootste datingsites in Nederland en bestaat al sinds 2001. Zo melden er dagelijks meer dan honderden leden zich aan op de datingsite. Parship is naast Nederland en België nog actief in 11 andere landen.
De bekendheid van Parship in Nederland wordt verkregen door onder andere internet en tv reclame. Er is een grote kans dat je reclames van Parship ziet bij NPO1, 2 en 3 en op RTL 4 en 5.


Wat maakt daten bij Parship zo goed?

Parship is zoals ze zelf zeggen Dé nummer 1 in daten voor hoger opgeleiden. Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie op niveau dan zit je bij Parship goed. Dit komt omdat de doelgroep van Parship duidelijk wordt gecommuniceerd, waardoor er alleen mensen op de site zijn die ook op zoek zijn naar een serieuze relatie op niveau. Zo kom je op de site weinig leden tegen die op zoek zijn naar een affaire of one night stand.

Door het geavanceerde matchingsysteem vind je bij Parship makkelijk leden die echt goed bij je passen. Zo vul je bij het aanmelden bij Parship een persoonlijkheidstest in. Voor het aanmelden moet je wel even de tijd nemen, want de test duurt ongeveer 30 minuten. Afhankelijk van hoeveel tijd je besteed per vraag. Op basis van deze persoonlijkheidstest wordt je door Parship gematched aan andere leden. Deze match wordt gedaan op gebied van voorkeuren, persoonlijkheid, karakter en levensstijl. Dankzij de formule van Parship vind je snel leden die echt bij je passen. Als gratis lid ben je wel afhankelijk van de matchvoorstellen van Parship, omdat je niet naar andere leden kan zoeken.

De laatste reden om bij Parship te gaan daten is omdat je veel kans hebt om de ware liefde te vinden. Zo vind ruim 1 op de 3 leden liefde. Dit slagingspercentage is mede door de duidelijke doelgroep en matchingformule veel hoger dan op andere datingsites.


Voordelen van Parship

Naast de gebruiksvriendelijke website heeft Parship als een van de weinige datingwebsites ook een App. Deze App is voor zowel iOs als Android te downloaden. Nu vraag je je natuurlijk af waarom je een App zou moeten downloaden als de website al zo goed werkt. Met de App van Parship ben je altijd online waardoor je nooit een berichtje mist. Zo krijg je indien gewenst pushmeldingen op je telefoon. Op deze manier kan je via de App makkelijk een berichtje terugsturen onder bijvoorbeeld werktijd zonder dat je gelijk naar de website moet gaan en eerst moet inloggen. Een ander voordeel aan de App is dat je altijd en overal partnervoorstellen kan bekijken, kan zien wie jouw profiel heeft bezocht en je makkelijk door profielen en foto’s kan swipen. De functies die de App aanbied zijn hetzelfde als de functies die op de website worden aangeboden.

Heb je even geen zin om te chatten met anderen of om profielen te bekijken? Dan heeft Parship ook het Parship Magazine. Dit magazine is online op de website te lezen en bevat verschillende functies. Zo kan je het Parship magazine lezen als lid maar ook wanneer je niet aangemeld bent bij Parship. Onderwerpen die bij het magazine voorkomen zijn allemaal liefde of relatie gerelateerd. Zo kan je artikelen lezen over dating, advies krijgen over daten, de wereld van Parship, succes verhalen van anderen lezen en nog veel meer.


Parship Reviews

  Ruk

  Heb de persoonlijkheidtest gedaan en toen crashte mijn computer... Moet ik dus weeeeer de persoonlijkheidstest helemaal opnieuw doen..Geen zin in dus ben gestopt met inschrijven. Ook in de review zie ik dat je moet betalen om andere leden een bericht te sturen. Hou me nu bezig met parship magazine, deze is gratis en leuk om te lezen.

Bezoek Parship

Schrijf een review