Hoe weer te daten als vijftigplusser?

Hoe weer te daten als vijftigplusser?

Lees hier 4 veelvoorkomende fouten die je maakt als je weer gaat daten als vijftigplusser

24 juli 2020

Steeds meer vijftigplussers kennen dit gevoel, jarenlang in een relatie en plotseling ben je weer alleen. Vroeger was het niet normaal om te scheiden en was het zelfs een schande om uit elkaar te gaan. Met de komst vrouwen emancipatie en de verschuiving van normen en waarden wordt het tegenwoordig steeds makkelijker en normaler om te scheiden. Veel vijftigplussers krijgen te maken met een scheiding of overlijden van de partner. Natuurlijk had je dit nooit verwacht, maar na verloop van tijd krijgen de meeste vijftigplussers weer de behoefte om een leuke partner te vinden. Maar wat heel begrijpelijk is, na al die jaren samen te zijn ben je verleerd om te flirten en laat staan te daten. Gelukkig ben je hierin niet de enige en laten wij verschillende fouten zien die veel vijftigplussers maken wanneer ze beginnen te daten. 

Fout 1: Een leuke partner staat niet opeens spontaan voor je deur

Toen je jong was had je een heel actief leven. Zo zat je misschien nog op school, een sport , een feestje en had je een bijbaan. Het is voor jongeren dus heel makkelijk om nieuwe mensen te leren kennen. Voor ouderen is dit iets lastiger, omdat vaak de meeste ouderen een eigen leventje hebben en daardoor moeilijker te benaderen zijn. Het is dus belangrijk om zelf moeite te doen om nieuwe mensen te leren kennen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door activiteiten te gaan doen waar leeftijdsgenoten ook aan deel nemen, denk aan een sport of een hobby. Lees ook ons artikel 10 tips om nieuwe mensen te ontmoeten. 

Houd je niet van bewegen of vind je het niet leuk om een hobby uit te oefenen? Geen probleem, tegenwoordig zijn er ook veel ouderen te vinden op een datingsite. Populaire datingsites voor ouderen zijn Seniorengeluk, 50liefde of 50plusmatch

Als je dit ook nog een beetje eng vindt dan kan je natuurlijk ook liefde binnen je eigen kenniskring zoeken. Laat vrienden en bekenden weten dat je op zoek bent naar een nieuwe liefde. Misschien kom je via hun wel via via binnen no time je nieuwe grote liefde tegen. 

Fout 2: Mensen komen wel naar mij toe als ze me leuk vinden

Hoe ouder mensen worden hoe banger en meer afwachtend ze worden. Laat het niet aan het lef van een ander afhangen of je nieuwe liefde slaagt. Misschien wacht de ander er wel hetzelfde over en komt er uiteindelijk niks van. Dat zou super zonde zijn toch? Wees niet ouderwets, want tegenwoordig mogen ook vrouwen op mannen afstappen die ze leuk lijkt. Ook op een datingsite voor ouderen zoals Seniorengeluk is het super normaal om als eerste een berichtje te sturen naar een man. Uit onderzoek van 50liefde blijkt zelfs dat 40% van de vrouwen als eerste contact opneemt met de man. Je bent hier dus echt niet de enige in. En klikt het niet? Geen zorgen, er zijn genoeg leuke mannen die wel geïnteresseerd zijn. 

Fout 3: Je weet meteen of iemand de ware voor je is.

Wanneer je weer gaat daten lijkt de druk enorm om binnen de kortste keren de ware tegen te komen. Ondanks al die jaren ervaring die je hebt met daten en de kennis die je hebt opgedaan wil dit niet zeggen dat je gelijk weet of iemand de ware is. En daarnaast het het ook belangrijk dat dit helemaal niet hoeft. Geniet van het daten en geniet van de leuke momenten en leuke mensen die je ontmoet. Laat het los dat je vastigheid moet vinden en geniet van het moment. Dat gevoel groeit vanzelf en als dat niet is, dan ga je weer verder op zoek. Zo lang je er geen druk op legt kan het een super mooie en fijne periode worden. Leg je er druk op dan wordt je alleen maar onzeker van de situatie.

Fout 4: Te snel opgeven

Er zijn veel verschillende mensen op de wereld. Het is dan ook niet gek dat je niet gelijk de juiste partner vindt. Zoals net al is gezegd probeer te genieten van de nieuwe mensen en ervaringen die je opdoet. Daten is een zoektocht en een kwestie van volhouden Heb je een paar mislukte dates gehad? Geef niet op! Blijf met mensen uit gaan en blijf je beste beentje voor zetten. Ga ook niet met het idee dit wordt mijn droomvrouw of toekomstige man, ga naar de date toe dit wordt een leuke avond en wie weet ontmoet ik iemand leuks en interessants. 

 

Bezoek 50liefde

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden