Tinder Review - Lees onze review over de populaire swipe app Tinder

Online daten is in de laatste jaren steeds populairder geworden. Vroeger was het nog niet gewoon en werd je enigszins raar aangekeken als je vertelde dat je op een datingsite zat of je partner via een datingsite kende. Tegenwoordig zitten veel mensen op een datingsite en wordt je hierop niet meer raar aangekeken. Sommige mensen melden zich aan voor de lol, anderen voor snelle of nieuwe contacten, maar veruit de meeste mensen zitten op een datingsite om een serieuze relatie te vinden. Tinder begon klein, maar is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste en bekendste datingsites van dit moment. De app staat dan ook constant in ontwikkeling en trekt steeds meer personen aan over de hele wereld.


Wat is de doelgroep van Tinder?

Tinder is voornamelijk gericht op jongeren en wordt voornamelijk gebruikt via de App die te downloaden is op zowel iOs als Android. De meerderheid van de leden zijn tussen de 18 en 35 jaar.  Aangezien deze app echter steeds groter wordt, zijn er ook steeds meer mensen boven de 35 jaar die zich aanmelden bij Tinder. Ouderen worden steeds handiger met het internet, telefoons, Apps en datingsites. Voor ouderen zijn er datingsites die zich speciaal richten op ouderen. Doordat ouderen steeds handiger worden met internet krijgen deze datingsites steeds meer dezelfde functies als Tinder heeft. 


Hoe populair is Tinder?

Zoals in de intro beschreven is de datingsite erg populair.  De kracht van deze app is ook dat het wereldwijd populair is en gebruikt wordt. Dit is uniek in vergelijking met andere  sites voor daten. Je hebt bijvoorbeeld vele datingsites die in een specifiek land populair zijn. Denk daarbij aan OKCupid; deze datingsite is in Amerika erg populair en heeft  in Nederland juist weer weinig leden en bekendheid. Tinder daarentegen is wereldwijd populair. Dit kan handig zijn wanneer je op vakantie of reis gaat, omdat je zo makkelijk lokale mensen kan leren kennen. Het is dus ook perfect voor mensen die regelmatig gaan backpacken in andere gebieden. 


Wat maakt Tinder zo goed?

Er zijn meerdere redenen die de datingsite zo goed maken. Enerzijds de eenvoud van deze app. Bij veel datingsites moet je eerst een heel profiel aanmaken met veel vragen of zelfs persoonlijkheidstest, voordat je kunt beginnen. Omdat dit veel tijd kost haken veel mensen hierbij af.  Wanneer je een profiel aanmaakt bij Tinder hoef je alleen basisgegevens te geven zoals een e-mailadres, wachtwoord en gebruikersnaam.  Daarna kan je gelijk profielen gaan bekijken en swipen. Doordat het aanmelden laagdrempelig is hebben mensen sneller de neiging om zichzelf aan te melden. 

Een ander punt dat het zo goed maakt is dat deze app altijd leuk blijft. Omdat de App zo populair is en er veel mensen zich aanmelden komen er steeds weer nieuwe profielen voorbij. Daarnaast is het swipen een leuke snelle actieve handeling waardoor het daten dynamisch blijft.  

Een andere reden wat deze app aantrekkelijk maakt is dat het gratis is. Je kan bij Tinder ook abonnementen afsluiten waardoor je meer functies krijgt, maar dat is niet noodzakelijk om de App goed te gebruiken. Bij veel andere dating sites moet je bij het aanmelden al betalen, of kan je alleen elkaar berichten sturen wanneer je betalend lid bent. Bij deze app heb je aanvullende mogelijkheden als je een abonnement neemt, maar gratis Tinderen beperkt de normale functies niet. 


Voordelen van Tinder?

Eeån belangrijk voordeel is dat deze app een pionier is. Natuurlijk bestonden er al sites voor daten, maar deze hadden vaak een andere handelswijze. Iedereen had een profiel en dan moest je hem of haar maar random een bericht sturen. Je wist dus niet daadwerkelijk of die persoon je echt leuk vond. Deze app heeft echter het swipen bedacht en een geavanceerd matchsysteem op basis van algoritmes uit de grond gestampt. De kracht daarvan is dat je enkel kunt praten met mensen die jou ook leuk vinden. Dit voorkomt grote frustraties wanneer je bijvoorbeeld allemaal berichten stuurt maar nooit een berichtje terug krijgt. Doordat je bij Tinder alleen kan praten wanneer je elkaar leuk vindt is de kans groot dat je een bericht terug krijgt en daardoor een leuk gesprek kan voeren.

Tegenwoordig zijn er meer sites waarbij je ook kunt swipen, maar Tinder was hierin de eerste en is ook nog steeds de grootste.  Door Tinder is de taboe rondom online daten verdwenen. Daarnaast onderscheidt Tinder zich ook door het wereldwijde publiek dat er gebruik van maakt. Zo kunnen mensen gemakkelijk contact zoeken met andere culturen. Veel mensen gebruiken Tinder niet eens om te daten, maar gewoon om nieuwe contacten te leren kennen. 


Artikelen over Tinder

Tinder plus wat houdt het precies in?

Iedereen die bekend is met internet kent Tinder wel. De datingapp die onder vooral de jongeren erg populair is op gebied van daten. Met vooral de komst van Tinder is het online daten minder raar geworden, waardoor het sinds de komst van Tinder  juist erg populair is en in trek zowel bij jeugd als bij ouderen. Vooral omdat Tinder gratis te downloaden is en te gebruiken, wordt het super veel ge ... [...]

Tinderen in tijden van het Coronavirus: Dit is hoe je dat doet in Nederland

Daten is de komende tijd nogal onmogelijk in Nederland maar ook in andere delen van de wereld. Dit is voornamelijk vanwege de Coronacrisis. Zo moeten we afstand van elkaar houden en moeten we zoveel mogelijk sociaal contact vermijden. Online kunnen we onszelf nog gewoon uitleven en daar spelen veel datingsites op in. We namen een kijkje op de dating-app Tinder om te kijken hoe de sfeer daar is. O ... [...]

De 15 beste openingszinnen voor Tinder of andere datingsites!

Je kent vast het gevoel wel dat wanneer je een hele leuke match hebt, je geen idee hebt hoe je het gesprek het beste kan beginnen. Je wil hierbij origineel zijn, maar ook weer niet afgezaagd. Zeker wanneer je echt iemand leuk vindt wil je jezelf onderscheiden van de rest. Hier vind je een paar leuke openingszinnen die te gebruiken zijn bij onder andere Tinder en Chatapp. Benieuwd naar onze review ... [...]

Tinder Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Tinder.

Bezoek Tinder

Schrijf een review