Relatieplanet Review - Alles wat je moet weten over Relatieplanet lees je hier in deze review

Relatieplanet is opgericht in 2002 en is op dit moment een van de beste en populairste datingsites in Nederland. Buiten Nederland is Relatieplanet ook erg populair in België. Deze populariteit is terug te zien in de vele aanmeldingen en gewonnen prijzen die uitgereikt zijn door objectieve partijen. Net als bij vele andere datingsites is het bij Relatieplanet mogelijk om zowel gratis als tegen betaling lid te zijn.

Relatieplanet Sterke punten

 • 17 keer uitgeroepen tot beste en populairste datingsite
 • Goede klantenservice
 • Gratis en betaalde georganiseerde Events
 • Gratis online Datingcoach
 • Heeft een App voor zowel iOs en Android

Relatieplanet Zwakke punten

 • Alleen berichten versturen als betalend lid
 • Geen duidelijke doelgroep

Wat is de doelgroep van Relatieplanet?

Relatieplanet richt zich niet op een specifieke doelgroep. Het maakt bij Relatieplanet niet uit welke leeftijd, geaardheid, opleidingsniveau of intentie je hebt. Ben je op zoek naar een vriendschap, date of een relatie? Dan kan je bij Relatieplanet terecht!
De meeste leden van Relatieplanet zijn tussen de 25 en 65 jaar. Er zijn ook leden uit andere leeftijdscategorieën te vinden, alleen behoren deze niet tot de grootste groep.


Hoe populair is Relatieplanet?

Relatieplanet is veruit een van de popualrste datingsites in Nederland en België. Hoe komt dit nou? Relatieplanet adverteert via veel verschillende kanalen om leden te werven. Door te adverteren op zowel Radio als TV, krijgt Relatieplanet veel bekendheid. Nu wil bekendbaarheid nog niks zeggen over de populariteit van de website. Relatieplanet heeft zijn populariteit vooral te danken aan de prijzen die zijn gewonnen door verschillende consumentenorganisaties. Zo heeft Relatieplanet al 17 keer uitgeroepen tot beste en populairste datingsite, best betaalbare datingsite en beste klantenservice.


Wat maakt daten bij Relatieplanet zo goed?

Buiten het feit dat de website van Relatieplanet super gebruiksvriendelijk is heeft Relatieplanet ook een App! Veel gratis datingwebsites hebben geen App wat  Relatieplanet speciaal maakt. Nu vraag je je natuurlijk af wat er zo speciaal is aan een App als de website al zo gebruikersvriendelijk is. Het handige aan een App is dat deze nóg beter mobiel te gebruiken is. Zo kan je makkelijker andere profielen bekijken, is het chatten geoptimaliseerd en kan je indien gewenst ten alle tijden push meldingen ontvangen. Op deze manier ben je altijd online en mis je nooit een berichtje. 
Zo zorgt Relatieplanet ervoor dat het daten nog makkelijker wordt.

Omdat Relatieplanet zo populair is en meer dan 3 miljoen aanmeldingen heeft in Nederland en België, heb een grote diversiteit van leden. Door deze diversiteit heb je meer kans dat jouw ware één van deze gebruikers is. Heb je tot nu toe jouw ware nog niet gevonden? Maak je geen zorgen, dagelijks melden er super veel nieuwe leden aan.

Een andere reden om bij Relatieplanet te gaan daten is dat je op een snelle en leuke manier leden kan ontmoeten die bij je passen. Door de uitgebreide zoek en filterfuncties kun je snel en gericht zoeken. Vind je het toch nog een beetje eng om met iemand persoonlijk af te spreken of heb je gewoon nog niemand leuks gevonden? Geen probleem! Relatieplanet organiseert vaak hele leuke Events die je kan bijwonen zoals: wandelingen, festivals of Events speciaal voor Single ouders met kinderen. Betaalde leden krijgen op de betaalde Events korting en sommige Events zijn zelfs helemaal gratis om deel te nemen!


Voordelen van Relatieplanet

Relatieplanet is zowel gratis als betalend te gebruiken. Zo kan je andere leden zoeken, profielen bekijken, gratis events bezoeken en leuke blogs lezen. Echter wanneer je berichten wil versturen naar andere leden dan kan dit alleen als betalend lid.

Lukt het daten je niet zo goed? Bij Relatieplanet kan je zowel als gratis als betalend lid gebruik maken van een online datingcoach! De datingcoach helpt je bij verschillende dingen zoals je profiel goed instellen en kan je helpen met tips hoe je een gesprek voert en begint.
De datingcoach is te volgen met videaotrainingn waardin dingen over daten worden uitgelegd. Toch geen zin in een lang filmpje? Dan kan je ook de blogs van de datingcoach lezen waarin waardevolle tips en tricks voor online daten worden gegeven.

Ben je niet tevreden over bepaalde dingen op Relatieplanet? De klantenservice van Relatieplanet is zeer goed en heeft zelfs voor de klantenservice een paar keer prijzen gewonnen. De klantenservice is via de mail altijd te bereiken en je hoeft niet lang op een reactie te wachten. Als je toch liever iemand aan de telefoon of in de chat wil spreken kan je hun bereiken tussen 09:00 en 21:00.


Artikelen over Relatieplanet

4 redenen waarom vrouwen niet reageren op een datingsite

Ben je onlangs lid geworden op een datingsite of datingapp zoals Lexa of Pepper, maar krijg je maar geen contact met vrouwen? Dan ben je hierin niet de enige man! Veel mannen beginnen enthousiast met online daten op sites zoals Relatieplanet en Lexa, maar ondervinden dat het lastiger is om contact te krijgen dan ze vooraf dachten. Lees hier de 5 belangrijkste redenen waarom je als man geen reactie ... [...]

Relatieplanet Reviews

  vraagtekens bij relatieplanet

  Heeft er iemand ervaring met Relatieplanet? Ik heb me aangemeld maar ik kan alleen als betalend lid dingen doen op de site.. site scoort goed maar ik lees op andere reviewsites toch verschillende meningen. Ik lees hier up to date meningen maar ook hier is verdeeldheid.. iemand ervaring mee of ik wel of niet betalend lid moet gaan worden?

  (L)

  Na het zien van het nieuwe programma lang leven de liefde was ik helemaal verkocht! wat een leuk programma en wat een leuke mensen, meteen op de site gekeken en ook op de profielen op de website zijn super leuk.
  Ik wil zelf ook mee doen met het programma maar ik zie nergens waar je jezzelf kan inschrijven? Kan dat überhaupt?
  Heeft iemand hier meer ervaring mee?

  Leuke site

  Na het zien van het programma Lang leve de liefde was ik wel benieuwd naar relatieplanet.
  Leuke site en veel leuke meiden, nu kan ik alleen niet als gratis lid berichten terug sturen.....
  Ook een beetje lullig dat je bij 1 maand proberen 24 euro betaald en voor 6 maanden 9 euro per maand
  Ik heb nu maar 6 maanden geprobeerd want dat is uiteindelijke en stuk goedkoper..

Bezoek Relatieplanet

Schrijf een review