Tinderen in tijden van het Coronavirus: Dit is hoe je dat doet in Nederland

Tinderen in tijden van het Coronavirus: Dit is hoe je dat doet in Nederland

26 mei 2020

Daten is de komende tijd nogal onmogelijk in Nederland maar ook in andere delen van de wereld. Dit is voornamelijk vanwege de Coronacrisis. Zo moeten we afstand van elkaar houden en moeten we zoveel mogelijk sociaal contact vermijden. Online kunnen we onszelf nog gewoon uitleven en daar spelen veel datingsites op in. We namen een kijkje op de dating-app Tinder om te kijken hoe de sfeer daar is.

Ook de dating staat even op losse schroeven en sommige moeten hierin schakelen, want een afspraakje maken kan eigenlijk niet. Tenzij je in het park of ergens anders buiten afspreekt en netjes anderhalve meter afstand houdt. Buiten dat valt er weinig te doen, want een drankje na de wandeling kan ook niet want alle restaurants zijn dicht. Ondanks dit alles gaat het daten gewoon door, alleen dan wel online. 

Aparte openingszinnen

Wat ons opvalt is dat veel verschillende profielen inspelen met openingszinnen of gesprekken op het coronavirus. Zo is een van de openingszinnen: ‘Het virus is niet over te brengen door je telefoon, dus laten we lekker praten, lachen en elkaar kennen!’. Andere openingszinnen zoals ik heb genoeg eten en wc papier gehamsterd dus mocht er nood zijn dan kunnen jullie bij mij terecht.

Tussen al het geflirt verschijnt regelmatig een bericht van Tinder zelf, met de waarschuwing/tip om regelmatig je handen te wassen, afstand te houden, niet aan je gezicht te zitten en sociale afstand te houden bij publieke samenkomsten. Deze melding is wel in het engels dus hierin kan je weer zien dat het geen nederlandse organisatie is.

Populariteit

Je kan zien dat er veel mensen dagelijks en actief gebruik maken van de app. Zo kan je door veel verschillende profielen heen bladeren en komen er dagelijks nieuwe leden bij die je ook weer kan keuren. Gaat dit niet te snel naar jouw smaak? Dan kan je ook leden zoeken die verder weg wonen. Ook hieraan is te zien dat veel leden andere leden zoeken die verder weg wonen. Waarom? Gewoon om wat nieuws te buurten hebben. Naast de vele (nieuwe) leden en het verder weg zoeken van andere gebruikers, zie je ook aan de snelheid van het beantwoorden van berichtjes dat er invloed is van het Coronavirus. Wanneer je eerst een dag moest wachten op een antwoord krijg je nu meteen of binnen een paar uur antwoord. Dit kan te maken hebben omdat veel leden thuis werken of thuis online les krijgen.

Onderwerpen om over te praten
Naast het feit dat leden openingszinnen gebruiken met het onderwerp Corona gebruiken ook veel leden de Corona crisis als onderwerp. Niet heel sexy, maar het houdt andere gebruikers wel op de hoogte hoe het in andere dorpen of provincies is.
Vooral als je even niet weet waarover je moet praten kan dit een handig onderwerp zijn wat het ijs kan breken. Toch nog een klein voordeel aan dit virus!

Zoek je toch liever iets sexuelers dan Tinder? Kijk dan eens op Sextinder. Dit is precies hetzelfde alleen kijkt niemand raar op als je over sex begint.

Wat zijn jouw ervaringen met Tinder en het Coronavirus? Heb jij al verschil gemerkt of hoe vul jij je tijd met online daten? Laat het ons weten!

Bezoek Tinder

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden