Tinder plus wat houdt het precies in?

Tinder plus wat houdt het precies in?

Hier lees je precies wat Tinder plus inhoudt en wat je er precies aan hebt.

14 augustus 2020

Iedereen die bekend is met internet kent Tinder wel. De datingapp die onder vooral de jongeren erg populair is op gebied van daten. Met vooral de komst van Tinder is het online daten minder raar geworden, waardoor het sinds de komst van Tinder  juist erg populair is en in trek zowel bij jeugd als bij ouderen. Vooral omdat Tinder gratis te downloaden is en te gebruiken, wordt het super veel gedownload in de Appstore. Voor veel datingsites is dit uniek, omdat je voor veel functies moet betalen. Ook Tinder lijkt hier gebruik van willen te maken en komt met een betaalde versie, Tinder Plus. 

Wat zijn precies de extra functies die je krijgt bij Tinder plus?

Bij de normale Tinder zit er een beperking op hoeveel swipes je kan doen op één dag. Sinds de komst van Tinder plus is het aantal gratis swipes die je krijgt naar beneden bijgesteld waardoor het verleidelijker is om de betaalde versie te gebruiken. 

Een andere functie die je bij Tinder Plus krijgt is één gratis ‘’Boost’’. Deze boost houdt in dat je bovenaan de lijst komt te staan wanneer andere gebruikers naar swipen. Op deze manier is je profiel bij veel gebruikers zichtbaar waardoor de kans op een match groter wordt. Let op deze boost is maar te gebruiken voor 30 minuten. Gebruik deze boost dus wanneer de meeste gebruikers online zijn en niet bijvoorbeeld in de ochtend om 10 uur. 

Andere grote voordelen van Tinder plus zijn onder andere dat je kan kiezen dat alleen gebruikers wil laten weergeven die recent actief zijn geweest. Op deze manier weet je precies wie vaak online is waardoor je waarschijnlijk niet lang op een reactie hoeft te wachten. Dit kan grote ergernissen voorkomen. Natuurlijk moet je er zelf wel voor zorgen dat ze willen reageren op je berichtje. Lees ook een ons artikel 4 redenen waarom vrouwen niet reageren op je berichtjes. In dit artikel lees je handige tips waardoor je meer kans hebt op een reactie. 

Wil je dat niet iedereen in jouw omgeving weet dat jij op Tinder zit bijvoorbeeld omdat je nog een relatie hebt of juist omdat je je schaamt om online te daten? Dan kan je met Tinder plus ervoor kiezen dat je profiel alleen getoond wordt aan de mensen die jij hebt geliked. Op deze manier voorkom je dat je buurman, collega, vrienden, ouders of anderen weten dat jij op Tinder zit. Met Tinder plus kan je ook je locatie elders instellen of juist je locatie verbergen. Dit kan handig zijn als je wil daten met iemand die verder bij jou vandaan woont of juist een leuke date wil scoren wanneer je op vakantie bent. 

Heel leuk dat Tinder plus maar wat kost dat nou?

Tinder lijkt er zelf nog niet overuit te zijn wat de prijs is. Zo experimenteert Tinder voortdurend met prijzen. Op dit moment kost Tinder plus €30,- voor een jaar, €20,- voor een halfjaar of €7,65 per maand. Schaf je het abonnement dus voor langere tijd aan, dan is dit uiteindelijk voordeliger. Hiervoor waren de prijzen €4 euro per maand, waarna Tinder het abonnement omhoog deed naar €6,- en uiteindelijk dus €7,65. Ben je tevreden over Tinder plus dan is het misschien verstandig om alvast een abonnement voor langere tijd aan te schaffen voordat het weer duurder wordt. Ook lijkt je leeftijd afhankelijk te zijn voor de kosten, zo betaald iemand ouder dan 30 jaar €30,- per maand! Dat is bijna het dubbele van de prijs. Toch vallen de prijzen als je kijkt naar andere datingsites relatief mee, omdat je voor Lexa of Pepper ook snel €24,- per maand betaald. 

Hoe vaak je gebruik je deze extra functies?

Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe veel je Tinder gebruikt. Als jij een diehard Tinder gebruiker bent en de hele dag niets liever doet dan swipen, dan is Tinder plus een goede optie voor jou. Gebruik je Tinder niet zo vaak en heb je genoeg aan bijvoorbeeld 50 swipes per dag, dan zou ik het laten bij de gratis versie. Echter wanneer je niet merkt dat je niet veel matches krijgt dan is het raadzaam om Tinder plus aan te schaffen. Je kan namelijk met de functie profielfoto-switch kijken welke profielfoto’s het beste werken. Hierdoor kan jij je kans op succes vergroten waardoor je sneller die leuke date of relatie hebt.

Bezoek Tinder

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden