Lees hier onze ervaring in de review over Grindr

Grindr is een internationale, zeer populaire dating applicatie, waarbij het draait om gay dating. Het gaat in dit geval dus niet om een datingsite, maar om een app. De app wordt gezien als hét 'gay-alternatief' van Tinder en is te downloaden op zowel Google Play als de Appstore. Waar je ook bent ter wereld, bijna in elk land van de wereld zijn er gebruikers van de App en kan je hen opzoeken. Net als bij Tinder gebruikt men de app voornamelijk voor het vinden van sexdates of hookups. Toch zijn er grote verschillen met Tinder. Is het een geschikte gay dating app voor jou?

Grindr Sterke punten

 • Gratis goed te gebruiken
 • Overal te wereld te gebruiken
 • Richt zich vooral op gay's en mensen uit de LHTB
 • Voor meer functies kan je een betalend lid worden

Grindr Zwakke punten

 • Alleen te gebruiken via de App
 • Vooral gericht op sex, niet op relaties

Wat is de doelgroep van Grindr?

Grindr positioneert zich als een zeer transparante dating app voor gays. De app richt zich specifiek op gays en de LHBT-doelgroep in het algemeen. Niet je interesses, leeftijd of muziekvoorkeuren worden als eerst getoond, maar je locatie. Andere app-gebruikers in je omgeving in de buurt krijg je als eerste te zien. De grootste gebruikersgroep is tussen de 18 en 24 jaar oud en de man/vrouw verhouding is circa 80/20. 

Seks heeft altijd de boventoon gevoerd en de meeste gebruikers gebruiken de app puur voor het vinden van een date of een one night stand. Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, kun je je beter inschrijven op een grote gaydatingsite die zich echt richt op het vinden van een relatie.


Hoe populair is Grindr?

De app werd gelanceerd in 2009 en telde in 2018 zo'n 27 miljoen gebruikers wereldwijd, waarvan circa 3,8 miljoen dagelijkse gebruikers. Met deze aantallen is het de grootste gay dating app ter wereld. Hierdoor vindt je zeer gemakkelijk nieuwe matches in de meeste regio's, zowel in binnen -als buitenland. In de Nederlandse gayscene is de app zeer bekend (en berucht). Bijna elke Nederlandse gay heeft de app wel eens of zijn of haar telefoon gehad.  Aan de man-vrouw verhouding is te zien dat de app voornamelijk wordt gebruikt door mannenlijke gays. Al met al heeft Grindr gezorgd voor het samenbrengen van miljoenen mannen en vrouwen. 


Wat maakt Grindr zo goed?

De app is geïnstalleerd op de smartphone van miljoenen gebruikers en is vrij goedkoop. Je kunt de app gratis downloaden en voor de rest is het gebruik ook vrijwel gratis. Met een upgrade naar XTRA of Unlimited maak je gebruik van meer functies, meer plezier en meer kansen om mensen te ontmoeten. Maar de app is ook goed gratis te gebruiken.
Binnen enkele momenten weet je wie er in je directe omgeving ook tot de LHTB-doelgroep behoort. Alle gebruikers hebben deze belangrijke overeenkomst. 
Al ver voordat Tinder met een soortgelijke formule kwam, maakte Grindr handig gebruik van de functie om gebruikers via locatie met elkaar te verbinden. Met de app zie je tot wel 600 mannen of vrouwen bij jou in de buurt en je hebt direct de mogelijkheid om door iemands profiel te bladeren. Je hoeft om te kunnen chatten niet eerst een like of match met iemand te zijn. 
De kracht  zit hem in het directe. Als gebruiker kun je met iedereen in de buurt digitaal kletsen. Veel gebruikers zijn op zoek naar een seksdate, dit gebeurt vrij anoniem. Aangezien er verder geen controles plaatsvinden is het verstandig om niet op een afgelegen locatie af te spreken, om onveilige situaties te voorkomen.


Voordelen van Grindr

De app biedt als eerste gay dating app een manier waar mannen en vrouwen elkaar zonder veel gedoe kunnen ontmoeten. Het is de eerste applicatie geweest in deze categorie, maar is zeker niet de laatste gebleken. Door snel en handig gebruik te maken van de locatie functie in het smartphone-tijdperk, is de app binnen korte tijd groot geworden. En hierdoor vind je altijd wel iemand die in de buurt is. Daarnaast is het gebruik gratis, en geschikt voor iedereen die gay, bi, trans of queer is en mensen in de buurt wil ontmoeten. 

Het is zeer makkelijk en laagdrempeling om contact op te nemen met een andere gebruiker. Je kunt zelf de eerste stap zetten of je laat de ander het ijs breken. Als je genoeg hebt van een gebruiker, kun je die persoon gemakkelijk blokkeren. Die gebruiker zal vervolgens niet meer met je kunnen chatten via de dating app. Ook kun je bij bedreigende, vervelende of gevaarlijke situaties een persoon rapporteren.


Artikelen over Grindr

Na de #BlackLivesMatter opkomst verwijderd Grindr de filter op huidskleur

Gebruik je de populaire dating app Grindr? Dan zal je binnenkort verschil gaan merken op de app. Sinds de #BlackLivesMatter protesten steeds meer bekendheid krijgen overal in de wereld gepaard met meerdere klachten van verschillende gebruikers gaat Grindr de filter op huidskleur verwijderen in de app.  Doordat de #BlackLivesMatter protesten zowel onder donkere als witte gemeenschap steeds me ... [...]

Grindr Reviews

  Goed

  .....

  mwa

  Grindr blijft maar groeien en eigenlijk hoe groter en populairder de app wordt hoe minder ik hem wil gebruiken. Doordat Grindr gratis te gebruiken is vind ik dat mijn veiligheid steeds meer gegarandeerd kan worden. Toch vaak het gevoel dat er een homohater wil afspreken waardoor ik steeds voorzichtiger wordt

Bezoek Grindr

Schrijf een review