Na de #BlackLivesMatter opkomst verwijderd Grindr de filter op huidskleur

Na de #BlackLivesMatter opkomst verwijderd Grindr de filter op huidskleur

4 augustus 2020

Gebruik je de populaire dating app Grindr? Dan zal je binnenkort verschil gaan merken op de app. Sinds de #BlackLivesMatter protesten steeds meer bekendheid krijgen overal in de wereld gepaard met meerdere klachten van verschillende gebruikers gaat Grindr de filter op huidskleur verwijderen in de app. 

Doordat de #BlackLivesMatter protesten zowel onder donkere als witte gemeenschap steeds meer bekendheid en steun krijgen lijkt Grindr er niet onderuit te komen om racisme op de app tegen te gaan. 

Bij de #BlackLivesMatter protesten zijn momenteel in de hele wereld protesten tegen racisme bezig. Deze beweging is een aantal weken geleden opgericht nadat een donkere man genaamd George Floyd bij een arrestatie stikte. Dit kwam omdat een politieman minutenlang tijdens de arrestatie op de nek van de man zat terwijl hij smeekte om lucht. #BlackLivesMatter staat op tegen onder andere politiegeweld tegen donkere mensen en daarmee ook het racisme dat nog steeds bestaat in de wereld. Doordat de hele wereld opstaat tegen racisme lijkt ook Grindr hierin niet achter te blijven om racisme op de datingapp tegen te gaan.

Tweet gaat viraal over verwijderen van huidskleur op Grindr

Grindr postte een tweet met daarin solidair te zijn tegen rasicme en de #BlackLivesMatter beweging te steunen. Veel gebruikers van de datingapp waren het hier niet mee eens en reageerde op de tweet dat ze het hypocriet te vinden, omdat Grindr volgens hen weinig doet tegen racisme. Zo riepen veel gebruikers van Grindr op om de etniciteit filter op de app te verwijderen. Grindr reageerde hier via de media op dit ook daadwerkelijk te verwijderen. 

Veel gebruikers zetten vraagtekens bij de motivatieredenen Grindr

Veel gebruikers zijn blij dat Grindr deze maatregel treft, toch zijn er nog veel vraagtekens bij de motivatieredenen van Grindr om de filter te verwijderen. Veel donkere gebruikers van de app geven aan dat ze het niet gepast vinden dat Grindr na al deze ophef pas de filter verwijderd. Zij geven namelijk aan dat er jarenlang door vele gebruikers het verzoek is gedaan om de filter te verwijderen. Deze verzoeken waren tot nu toe allemaal afgewezen door Grindr tot zelfs het blokkeren van gebruikers als resultaat wanneer zij hier herhaaldelijk over bleven doorgaan. Door deze eerdere reactie van Grindr is de keuze om de huidskleur filter te verwijderen pas gekomen nadat er veel ophef en steun is voor #BlackLivesMatter door zowel de witte als zwarte gemeenschap. 

Naast blijdschap ook teleurstelling bij zwarte gemeenschap

Naast de vreugde is er ook teleurstelling bij de donkere gemeenschap. Dit komt omdat er bij de donkere gemeenschap homoseksualiteit nog niet volledig is geaccepteerd. Ook is het afhankelijk van het land waarin de mate van acceptatie is. Veel donkere mannen geven dan ook aan Grindr te gebruiken om in contact te komen met andere donkere mannen om ze te helpen met zelf acceptatie. Doordat er in de app niet meer op huidskleur gefilterd kan worden is het lastiger om met deze donkere mannen in contact te komen. Daarnaast geven donkere mannen aan dat het racisme op de website niet is gestopt door alleen de huidskleur filter te verwijderen. Zij geven aan dat er momenteel nog steeds racisme is op de site en Grindr hier weinig actie op onderneemt. Hierdoor is de donkere gemeenschap een stap dichterbij om racisme tegen te gaan, maar moeten ze nog een lange weg gaan hopelijk met de hulp van Grindr.

Bezoek Grindr

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden