4 redenen waarom vrouwen niet reageren op een datingsite

4 redenen waarom vrouwen niet reageren op een datingsite

26 juni 2020

Ben je onlangs lid geworden op een datingsite of datingapp zoals Lexa of Pepper, maar krijg je maar geen contact met vrouwen? Dan ben je hierin niet de enige man! Veel mannen beginnen enthousiast met online daten op sites zoals Relatieplanet en Lexa, maar ondervinden dat het lastiger is om contact te krijgen dan ze vooraf dachten. Lees hier de 5 belangrijkste redenen waarom je als man geen reactie krijgt van die leuke single vrouwen die je online benaderd. En natuurlijk geven we ook tips hoe je wel een reactie kan krijgen. 

Reden 1: Er zijn meer mannelijke als vrouwelijke profielen

Online daten op sites zoals Lexa, Relatieplanet en Pepper is bij mannen populairder dan bij vrouwen. Dit heeft als resultaat dat er meer mannelijke als vrouwelijke profielen zijn. Veel vrouwen worden hierdoor veel benaderd en hebben keus genoeg. De vrouwen kunnen hierdoor een tikkeltje arrogant worden waardoor ze vooraf al veel mannen afwijzen op basis van hun profiel. Zorg er dus voor dat je profiel leuk aangekleed is. Maak een leuke foto en zorg dat er een origineel verhaaltje op de profiel geschreven staat. Zorg ervoor dat je tussen deze grote groep mannen uitblinkt. Bij een datingsite zoals Pepper kan je bijvoorbeeld je profiel vormgeven op basis van foto’s en een collage. Zorg ook voor een leuke openingszin wanneer je haar benaderd. Bedenk dat ze waarschijnlijk tientallen berichtjes op een dag krijgt met een standaard openingszin. Probeer haar op een leuke manier te verleiden tot een reactie. Op deze manier krijg je sneller een reactie. 

Reden 2: je benaderd alleen populaire vrouwen

Er zijn veel vrouwen die bij veel mannen populair zijn en door iedereen lekker gevonden worden. Deze vrouwen worden door heel veel mannen benaderd waardoor ze misschien wel helemaal geen tijd hebben om alle berichtjes die ze ontvangen te lezen. Kijk naast de fysieke aantrekkingskracht ook naar het verhaal op hun profiel. Misschien hebben jullie wel veel raakvlakken op gebied van kinderen, hobby's of andere dingen. En benader ook eens iemand waar je misschien helemaal niet op zou vallen. Misschien matcht het wel super goed en vind je uiteindelijk je droomvrouw! 

Reden 3: je profiel is niet interessant genoeg 

Omdat je bij online daten op sites zoals Lexa, Pepper en Relatieplanet niet veel van een ander ziet of weet wie jouw profiel leest is het belangrijk dat je je profiel zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor iedereen. De enige indruk die ze krijgen van jou is de indruk die ze krijgen op je profiel. Probeer naar je eigen profiel te kijken alsof je zelf op zoek bent. Lees de tekst en denk daarbij zou ik getriggerd worden om te reageren of mijzelf te benaderen? Als dit antwoord nee is dan zullen anderen dit waarschijnlijk ook niet doen bij je profiel. Kan je dit niet zo goed van jezelf beoordelen kijk dan naar andere profielen en wat jij juist wel een goed of juist geen goed profiel vindt. Welke van deze dingen komen overeen met jouw profiel? Een andere optie is om vrienden en bekenden te laten kijken naar je profiel. Wat vinden zij van je profiel en wat zouden zij aanpassen? Tips van anderen zijn altijd super fijn en misschien zien zij juist dingen die jij anders niet had gezien. 

Reden 4: De vrouw is al niet meer actief op zoek

Zeg eens eerlijk: denk jij eraan om je profiel weg te halen of inactief te zetten wanneer je een aantal veelbelovende dates hebt gehad? Of vergeet je weleens dat je een bepaald account hebt aangemaakt of heb je gewoon geen zin om je profiel te verwijderen wanneer je er geen gebruik meer van maakt. Veel mensen kennen zichzelf hierin en dit blijkt wel bij het aantal inactieve profielen. Grote kans dat wanneer je iemand benaderd je een inactief profiel benaderd en je daardoor geen reactie krijgt. Om dit te voorkomen kan je vooraf informeren wat de datingsite met inactieve profielen doet. Een andere optie is om alleen profielen te benaderen waarvan bekend is wanneer ze de laatste keer online zijn geweest. Zijn allebei deze opties niet bekend dan kan je ook alleen profielen benaderen die op dat moment online zijn. Hierdoor weet je dat ze op dat moment online waren en dat het profiel dus niet inactief is. Krijg je alsnog geen reactie dan is het mogelijk dat ze gewoon niet geïnteresseerd. is. 

Bezoek Relatieplanet

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden