10 tips om nieuwe mensen te ontmoeten

10 tips om nieuwe mensen te ontmoeten

17 januari 2020

Wil jij ook zo graag nieuwe mensen ontmoeten maar weet je niet zo goed hoe? Dan ben je bij deze blog goed! Met deze tips ontmoet je gegarandeerd nieuwe mensen.

Wanneer je weinig sociale contacten hebt, kan je je soms eenzaam voelen. Dit is natuurlijk erg vervelend en kan soms leiden tot depressie. Als je weinig sociale contacten hebt is het belangrijk om eventueel nieuwe mensen te leren kennen en hier goed contact mee te houden. In deze blog lees je 10 tips om nieuwe mensen te ontmoeten. 

Tip 1 Schrijf je in op een datingsite (beste tip!)

Wil je nieuwe mensen kennen maar vind je degene aanspreken een beetje moeilijk? Wanneer je je inschrijft op een datingsite kan je gemakkelijk en indien gewenst anoniem iemand een berichtje sturen. Wanneer je in het echt iemand aanspreekt heb je altijd de mogelijkheid dat degene geen zin heeft in een praatje. Wanneer je dan iemand aangesproken hebt en degene wil geen contact dan kan de afwijzing erg zwaar zijn. Vaak is dit niet persoonlijk maar zijn deze mensen niet op zoek naar sociaal contact. Mensen die ingeschreven zijn op een datingsite zijn net als jij op zoek naar sociaal contact. Hierdoor is het niet raar om elkaar aan te spreken. Op een datingsite spreken mensen elkaar regelmatig aan. Vind je dit alsnog een beetje eng dan kan je iemand ook een knipoog sturen. Daarnaast spelen heel veel datingsites op manieren in dat je makkelijk contact met elkaar kan opnemen zoals bij Match4me heb je een quiz of blog die je van een ander kan lezen of invullen. Zo hoef je zelf geen openingszin te bedenken. Of bij bijvoorbeeld Relatieplanet en E-matching kan je gebruik maken van een datingcoach. Zo krijg je altijd tips om je daten te verbeteren.

Tip 2 Ga naar een sportschool

Wanneer je naar een sportschool gaat leer je ook veel nieuwe mensen kennen. Dit kan bij het omkleden, bij het wachten op een apparaat en bij groepslessen. Tijdens groepslessen ontstaat snel een gesprek in de rust waarna je het gesprek verder kan voeren in de kleedkamer of wanneer je een drankje doet in de kantine. 

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je mensen regelmatig tegenkomt in de sportschool, je buiten de sportschool sneller een gesprek begint wanneer je die persoon tegenkomt. Super handig dus!

Tip 3 Bezoek evenementen of beurzen

Evenementen en beurzen zijn een goede manier om nieuwe contacten te vinden. Zo kan je als vrouw bijvoorbeeld gaan naar een huishoudbeurs en als je een man bent naar een evenement met auto’s en races. Op deze evenementen zijn vaak vriendengroepen te vinden maar ook mensen die alleen naar dit evenement gaan. Het voordeel is dat je dezelfde interesse hebt of over het evenement een praatje kan maken.

Tip 4 Ga naar een uitgaansgelegenheid of café

Hou je van een feestje of een borrel? Uitgaansgelegenheden zijn een perfecte plek om nieuwe mensen te leren kennen. Het voordeel is dat door alcohol mensen meer openstaan voor een gesprek en meer te kletsen hebben. Dan moet je natuurlijk niet te laat gaan.

Tip 5 Word lid bij een vereniging

Om nieuwe mensen te ontmoeten kan je ook bij een vereniging gaan. Als student kan je bijvoorbeeld bij een studentenvereniging gaan. Als ouderen kan je bijvoorbeeld bij een kaartclub gaan zoals de bridgeclub. Verenigingen hebben vaak een bijeenkomst waar je gezellig met mensen een praatje kan maken.

Tip 6 Maak een praatje met mensen

Met het digitale tijdperk wordt het steeds moeilijker om in het echt een praatje met iemand te maken. Toch is dit een hele goeie manier om nieuwe mensen te leren kennen. Je kan bijvoorbeeld een gesprek met iemand aangaan in een bushokje, op de markt, op het terras of gewoon buiten op straat. Misschien hebben jullie wel heel veel overeen en groeit er een mooie vriendschap uit. 

Tip 7 Bezoek een gelovige dienst

In bijvoorbeeld een kerk of moskee ben je altijd welkom, ook al ben je geen lid. In een kerk of moskee komen veel mensen samen om hun geloof te delen. Tijdens dit bezoek kan je mensen aanspreken en wellicht staan ze open voor een praatje.

Tip 8 Volg een workshop

Om nieuwe mensen kan je ook een workshop volgen. Je hebt veel verschillende workshops waar je uit kan kiezen, zo heb je bijvoorbeeld een workshop sushi maken, schilderen, dansen of yoga. Tijdens deze workshop leer je nieuwe mensen kennen waarmee je gemakkelijk een gesprekje kan maken en tegelijkertijd lekker bezig bent.

Tip 9 Zoek in je omgeving

Een andere tip is om te zoeken in je omgeving naar nieuwe mensen. Maak bijvoorbeeld een praatje met de buren of iemand waarbij je in de straat of gebouw woont. Deze mensen ken je vaak al waardoor een gesprek beginnen makkelijk gaat. Misschien ken je ook iemand van vroeger, zoek ze op bij bijvoorbeeld Facebook en maak een praatje met ze. Misschien staan zij ook wel open voor sociaal contact.

Tip 10 Ga vrijwilligerswerk doen

Vaak bouwen mensen een band met iemand op terwijl ze aan het werk zijn. Heb je geen baan maar wil je toch nieuwe mensen leren kennen? Dit kan heel makkelijk door vrijwilligerswerk. De mensen die vrijwilligerswerk doen staan vaak open voor sociaal contact en terwijl je samen aan het werk bent kan je gezellig met elkaar kletsen. Dit praatje kan uitbloeien tot een mooie vriendschap. Daarnaast is het ook super fijn dat je iets terug doet aan de maatschappij. Je kan bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen in een bejaardenhuis of voedselbank. 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden