5 handige tips en de beste senioren datingsites

5 handige tips en de beste senioren datingsites

7 februari 2020

Tegenwoordig wordt online daten steeds populairder. Deze populariteit is niet alleen bij de jongeren te zien, ook bij de ouderen wordt online daten steeds normaler en populairder. Dit is terug te zien aan het aantal datingsites die er speciaal voor ouderen zijn. Wanneer je ouder wordt heb je kans dat je steeds minder midden in het leven staat. Zo werk of sport je bijvoorbeeld niet meer zoveel en wordt het steeds moeilijker om nieuwe mensen te ontdekken. Door de komst van online dating is het ook voor ouderen steeds makkelijker om met anderen in contact te komen, super handig dus want dit gaat eenzaamheid tegen!
Als je je ook in de leeftijdscategorie 50+ bevindt en graag online nieuwe mensen wil leren kennen dan hebben wij 6 handige tips speciaal voor jou.


Tip 1: Je bent nooit te oud om te daten of liefde te vinden

De maatschappij doet het je misschien geloven, dat als je ouder bent dan een bepaalde leeftijd je niet meer kunt daten of behoefte hebt aan liefde. Vergeet dit meteen, want iedereen ongeacht de leeftijd heeft recht op leuke contacten en zelfs liefde. 
 

Tip 2: Ben je ouder dan 50? Zoek dan niet iemand om je eigen ‘’problemen’’ op te lossen.
Nu vraag je je misschien af wat hiermee bedoelt wordt. Ongeacht de leeftijd van een persoon, je moet eerst gelukkig zijn met jezelf voordat je liefde kan geven aan een ander.
Als je lijdt aan eenzaamheid of het verlies van een partner moet verwerken, kan het moeilijk zijn om andere mensen in romantische zin aan te trekken. Ga dus niet op zoek naar liefde om dit verdriet te verwerken. Probeer eerst je verlies te verwerken en gelukkig te zijn voordat je iemand toe laat in je leven. Op deze manier is de kans groter dat je een gezonde relatie krijgt tussen twee mensen in plaats van dat er iemand gered moet worden. Dit geldt natuurlijk ook andersom, ga niet iemand proberen te redden door contact met hen te hebben.
Natuurlijk mag je wel ervaringen en verdriet met elkaar delen. Dit is anders dan redden of gered worden.
 

Tip 3: Concentreer je op het heden

Wist je dat een paar honderd jaar geleden nostalgie werd aangezien als een geestelijke stoornis? Zo wordt het nu niet meer gezien, maar het is nog steeds niet goed voor je om te blijven hangen in het verleden.
Je hebt veel meegemaakt en veel geleerd, het is vanzelfsprekend dat je zowel leuke als slechte ervaringen met anderen wil delen. Probeer alleen bij anderen het niet te vaak te hebben over je ex-partner of over je slechte huwelijk. Probeer positief te zijn en in het heden te blijven. Dit is wel zo fijn voor je gesprekspartner. 

Tip 4: Senioren dating kan en moet leuk zijn

Dating, zelfs wanneer je 60 jaar of ouder bent hoeft niet te serieus te zijn. Probeer niet teveel lading op het daten te leggen en probeer vooral van de ervaring te genieten. Wanneer je hiervoor openstaat heb je meer kans dat je liefde vindt. Als je op date bent kan en mag je even spontaan zijn als toen je 20 of 30 jaar oud was. Ga bijvoorbeeld leuke dingen doen zoals wandelen in het park, naar het café of gezellig naar de bioscoop. 

Tip 5: Kies de juiste 50+ datingsites

Tegenwoordig zijn er veel goede en vooral betrouwbare datingsites in zowel Nederland als België. Maar welke site is nu goed voor je wanneer je op zoek bent naar andere 50+ singles? 

  • 50plusmatch is een site waar je veel 50 jaar oudere singles kan vinden. 50plusmatch bestaat al een aantal jaar en is erg populair. Dit is terug te zien aan het aantal gebruikers en verstuurde berichten. Naast een leuke liefde vinden, richt 50liefde zich ook op vriendschappen. Dit is fijn wanneer je wel op zoek bent naar nieuwe contacten maar niet perse op zoek bent naar liefde. 

  • De naam zegt het misschien al bij Seniorengeluk vind je veel Nederlandse alleenstaande 50plussers. Ook deze site is erg populair, zo zijn er volgens de datingsite meer dan 100 nieuwe leden per dag! Genoeg keuze voor iedereen dus.

  • 50liefde is een van de beste datingsites voor 50plussers. De website 50liefde is speciaal gericht op ouderen en daardoor super gebruiksvriendelijk. Dit is super fijn als je nog niet zoveel ervaring hebt met computers. Door deze gebruikersvriendelijkheid heb je wel weinig functies die je kan gebruiken. 50liefde is dus echt bedoelt voor ouderen die niet zoveel ervaring hebben met computers.

Wacht dus niet langer en ga op zoek naar die liefde of vriendschap die je verlangt. Het belangrijkste is dat je actief wordt en met nieuwe mensen begint te praten. Als het met iemand klikt, schroom van niet en spreek met elkaar af.

Seniorendating is razend populair en blijft maar groeien. Zo zijn er duizenden 50+, 60+, 70+ en zelfs 80+ singles die actief zijn op een datingsite. Je bent dus nooit te oud om te genieten van je leven. 

 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden